Temperamental fuel /temp gauges

This section is for talk about anything to do with electrics, audio, lighting, etc.

Temperamental fuel /temp gauges

Postby Sigmaproject » Fri Jun 13, 2014 4:45 pm

So after a couple of years of trouble free motoring , the gauges decide to spoil the party.
And just to keep it interesting ,there is no set pattern to problem. Sometime both gauges work fine. Other times one gauge will stop working , but the other one still operates. At no time (so far) have both gauges been inoperative simultaneously. Another weirdness is the fact that if say, the fuel gauge is not working, it will not kick in until I have finished the current driving stint ,switched off the motor..and then restarted it. Then it may work fine for a couple of weeks, then out of the blue it happens again. It cant be the voltage stabiliser, otherwise both gauges would fail at the same time. :think:
User avatar
Sigmaproject
 
Posts: 1143
Joined: Sun Mar 22, 2009 7:11 am
Location: Maitland NSW

Re: Temperamental fuel /temp gauges

Postby Superscan811 » Fri Jun 13, 2014 5:42 pm

There is a 3-pin voltage regulator on the back of the dash that is usually the culprit for the gauges not working properly.

Worth a try...


Cheers.
Superscan811
 
Posts: 1669
Joined: Sun Mar 22, 2009 4:12 pm
Location: Sydney
Country: Australia (au)

Re: Temperamental fuel /temp gauges

Postby LukeAussie » Fri Jun 13, 2014 11:55 pm

Yep, definitely look at the voltage reg first, and check over the connections too, since it could be something loose or dodgey there. Good luck... hopefully it's an easy one for you to find! Good luck!
User avatar
LukeAussie
 
Posts: 352
Joined: Fri May 18, 2012 9:55 am
Location: Adelaide
Country: Australia (au)


Return to Electrical/Audio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest