Reverse lights not staying on

This section is for talk about anything to do with transmission or drivetrain.

Reverse lights not staying on

Postby bfisher89 » Wed Jan 27, 2016 6:46 pm

Hey guys,

I have recently picked up a 84 GK Sigma and am so excited to get working on it.

One issue that I am having trouble with is the reverse lights. It has a BW 5spd and when I push down and left, the lights go on but once I put it into gear and take my hand of the shifter, the connection is lost and the lights go out. I tried cleaning the sensor terminals but I think it is an issue inside the box.

Has anyone had this problem before or know how to rectify it?

Thanks in advance :)
bfisher89
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 27, 2016 6:40 pm
Country: Australia (au)

Re: Reverse lights not staying on

Postby Scorpma82 » Wed Jan 27, 2016 9:54 pm

I had a similar issue

Remove the reverse light switch from the gearbox....the get someone to slowly engage reverse gear.....see if the lil notch/divet lines up with the switch at any point.....my guess it that it's lining up the moment u select the shaft, but moves as u select the gear
Built with pride, Driven in anger
Scorpma82
Sigma-Galant Police (Global Mod)
 
Posts: 2084
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:48 am
Location: melbourne
Country: Australia (au)

Re: Reverse lights not staying on

Postby bfisher89 » Thu Jan 28, 2016 10:45 am

Thanks for the quick reply

I will try that this weekend. If it is losing contact (from what I can tell towards the top of the H plate) what would you suggest for increasing the contact area?

Thanks
bfisher89
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 27, 2016 6:40 pm
Country: Australia (au)


Return to Transmission/Drivetrain

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest